איך להשתקם מפציעות ספורט?

שום דבר לא מטלטל גוף פעיל כמו נקע פתאומי בעקב, כאב גב חד או ברכיים שפשוט לא עומדות בעומס. אם אתם מתאמנים באופן קבוע, הצורך לקחת הפסקה או להאיט לזמן מה כדי לתת לעצמכם להחלים, יכול להיות אתגר קשה, נפשית ופיזית.

לפי המומחים לטיפול בפציעות ספורט נפוצות, פציעה גורמת לשוק במערכת. במיוחד בהתחלה מדובר בסוג של תהליך אבל. אדם פעיל שנפצע במהלך האימון הגופני מתאבל על אובדן הניידות שלו. הוא צריך לנוח. אולי לקחת תרופות נגד כאבים. השגרה שלו משתנה לחלוטין בהפתעה ובניגוד לרצונו.

אם זהו מצבכם כרגע ואתם רוצים להתאושש מהר יותר מפציעת הספורט שלכם, יש לנו כמה טיפים עבורכם:

  • להכיר ברגשות שלכם

הצעד הראשון בתהליך הריפוי הוא זיהוי הרגשות השליליים הללו ואז השתחררות מהם. כאשר הראש מלא במחשבות המבוססות על מתח, חרדה ושליליות, הגוף שלכם מגיב נוירולוגית וגורר גם את מערכת העצבים המרכזית לתגובה על ידי שחרור כימיקלים שונים לזרם הדם שלכם כדי להתמודד עם הלחצים האלה. בנוסף לאדרנלין המוכר לכולם, גם הקורטיזול וחומרים אחרים נכנסים למחזור הדם, מגבירים את הדלקת ומקשים על ההחלמה.

  • לשנות את הסיפור שאתם מספרים לעצמכם

הדרך שבה אתם מתייחסים לפציעה שלכם תוכל לעזור לכם להחלים. מחקרים מצביעים על כך שהלך הרוח, הגישה והדיבור העצמי במהלך ההחלמה – כל אלה ישפיעו על משך ההחלמה שלכם. אחד המחקרים מראים שלאנשים עם השקפה חיובית היו פחות התקפי לב חוזרים, גם אם הייתה להם היסטוריה משפחתית של התקפי לב. המחקר גם מראה שאנשים עם הפרעת חרדה, שתרגלו החלפת מחשבות שליליות במחשבות חיוביות, השיגו שיפור משמעותי במצבם.

נניח שנפצעתם בברך ואתם מתקשים לעלות במדרגות. אחרי שנים של קפיצות, דילוגים, זינוקים או ריצות, הגוף מתחיל להתמרד, ולמרות התסכול, אין לכם ברירה אתם צריכים לנוח.

העבירו את האנרגיה לדברים שתוכלו לשלוט בהם. אולי כרגע לא תוכלו לעלות במדרגות בלי כאב, ובטוח שזה מתסכל. אבל ברגע זה אין שום דבר שתוכלו לעשות כדי לשנות זאת כבמטה קסם!

במה אתם כן יכולים לשלוט? למשל, בדרך שבה אתם נושמים, במתיחות ובאימונים שיאפשרו לכם לחזק את הברך הפגועה.

אם אתם נוטים למחשבות שחורות ולתרחישים הגרועים ביותר, כמו אמונה שהפציעה תהיה קבועה או שהיא באשמתכם, ספרו לעצמכם סיפור אחר, סיפור חיובי. סיפור אחר יכול להיות: זה מבאס, אבל אני קובעת תור בקליניקה לרפואה סינית בצפון ועושה הכול כדי להתחזק.

  • להישען על החברים שלכם

דרך נוספת להתאושש מהר יותר היא להקיף את עצמכם באנשים שתומכים בכם. אחד המחקרים מראה שאנשים ללא רשת חברתית חזקה חווים יותר כאבים כרוניים ודיכאון במשך 12-6 חודשים לאחר הפציעה, לעומת אלה המדווחים על קשרים חברתיים חזקים.

היום, יש דרכים רבות יותר מאי פעם ליצור קשרים מקוונים, אז גם אם אין מישהו לידכם שיכול להכין לכם ארוחה, פשוט התקשרו לאדם קרוב ודברו אתו. זה יעשה לכם טוב!

 

פציעה
שתפו את הכתבה
Facebook
Twitter
WhatsApp

מחפשים לקנות קישורים לאתר שלכם?

VamosLink

קישורים שעושים את ההבדל!

לפרטים נוספים
לחצו על הבנאר!
תוכן עניינים
אולי יעניין אותך גם
האתר שלך עומד להמריא!

השאירו פרטים ונדבר